نویسنده: محمد جواد طبسی مروّجی
ناشر: مؤسسه ی فرهنگی دانش و اندیشه ی معاصر
ویراست اول تابستان 1385
نظر بدهید |
نویسنده: حسین جوان آراسته
ناشر: کانون اندیشه جوان
ویراست اول، تابستان 1385
اشاره
انقلاب اسلامى ایران در میان مسلمانان جهان بویژه لبنانیها از قدر و منزلت ویژهاى برخوردار است. گوشهاى از اظهار نظرهاى شخصیتهاى برجسته مبارز لبنان درباره انقلاب اسلامى ایران را با هم مىخوانیم.
شیخ سعیدشعبان رئیس جنبش توحید اسلامى لبنان:
موفقیت جهانى اسلام به موفقیت انقلاب ایران وابسته است.
سیدحسن نصرالله از مسئولان حزب الله لبنان:
دفاع از جمهورى اسلامى ایران یک مسئولیتشرعى است و رابطه میان جمهورى اسلامى ایران و مسلمانان لبنان یک رابطه عقیدتى و ریشهدار است که از رهبرى واحد اسلامى نشات گرفته است.
شهید شیخ راغب حرب:
ملت مسلمان لبنان انقلاب اسلامى ایران را از انقلاب خود مىداند، جریان انقلاب اسلامى منافع ابرقدرتهاى سلطهگر را به خطر انداخته است.
با آگاهی از اعترافات تحلیل گران و شخصیت های سیاسی و فرهنگی غرب در زمینه جامعیت و توان مندی اسلام, می توان به بخشی از علل رویکرد گسترده جوامع غربی به اسلام دست یافت و آن
را مورد تحلیل دقیق تری قرار داد.
1) کلاوس کینکل وزیر اسبق امور خارجه آلمان اخیراً طی مقاله ای که در مطبوعات این کشور به چاپ رسیده است با تصریح به این واقعیت که:
در این گفتار، نگارنده، سر آن دارد از ناشناختگى پارهاى از ابعاد مردى سخن گوید که دست تقدیر الهى، او را که عارفى وارسته و زاهدى از دنیا گسسته بود، در راس یک قدرت نوپا و نو جو و ستیزه گر و پرخاشجو و اصلاح گر و فریادگر قرار داد که تمامى دنیاى ظلم و استکبار را در سراسر جهان، به ناوردگاه خود فراخواند و یک تنه و یک جا، با شرق و غرب دست و پنجه نرم کرد. . .
حجت الاسلام والمسلمین شیخ عباس پور محمدی
وقتی در ایرانشهر سیل آمد، خانه های بسیاری از مردم خراب شد. ما از طریق کرمان برای کمک رسانی به ایرانشهر رفتیم. وقتی به آن جا رسیدیم پرسیدیم: مسئولیت کارها را چه کسی به عهده دارد؟ گفتند: آن سیدی که داخل سیل است. نزدیکتر رفتم، سید رشیدی( آیت الله خامنه ای) را دیدم که یک کیسه آرد به دوش گرفته، پاچه های شلوارش را بالا زده است تا آب نگیرد و به کسانی که دچار سیل شده اند کمک می کند. پس از سلام و احوال پرسی، به او گفتم:چه چیز نیاز است؟ فرمودند: همه چیز نیاز است، ولی الآن کمک های نقدی بهتر است. سریع به رفسنجان آمدیم و در مساجد پول جمع کرده، به ایرانشهر برگشته و خدمت حضرت آیت الله خامنه ای رسیدیم. ایشان فرمودند: الآن وقت خوبی است، آقایان همه جمع هستند، خوب است ببینیم با این پول چه کار کنیم تا بیشترین استفاده را برای سیل زده ها داشته باشد. هر کس پیشنهادی داد، در پایان ایشان فرمودند: به نظر می رسد برای هریک از خانواده های سیل زده یک گوسفند پاکستانی که شیر فراوان می دهد و زاد و ولدش زیاد است بخریم تا بتوانند از پوست، گوشت، شیر و زاد و ولدشان استفاده کنند. این کار ارزشمندی بود که آن موقع برای سیل زده ها انجام شد.
منبع : نشریه اشراق اندیشه شماره 16
حجتالاسلام نیازی
یکی از مسئولان دستور تصرف مکانی را صادر کرده بود.گرچه حق با او بود: اما شیوه اقدام قانونی نبود. سازمان قضایی نیروهای مسلح گزارش حادثه را تنظیم و خدمت مقام معظم رهبری ارسال کرد. ایشان در زیر آن گزارش مرقوم فرمودند: با متخلف برخورد کنید ولو پسر من باشد.
منبع : نشریه اشراق اندیشه شماره 16
حجتالاسلام والمسلمین سید احمد خمینی (ره)
وظیفه خود میدانم این مهم را به مردم مسلمان و انقلابی ایران بگویم که من از وضع منزل حضرت آیتا... خامنهای مطلع هستم.در خانه مقام معظم رهبری هرگز بیش از یک نوع غذا بر سر سفره نیست. خانواده ایشان روی موکت زندگی میکنند. روزی به منزل ایشان رفتم، یک فرش مندرس و پوسیده زیر پاهایم پهن بود کم من از زبری و خشنی آن فرش که ظاهراً جهیزیه همسر ایشان بود اذیت میشدم. از آنجا برخاستم و به موکت پناه بردم.
منبع : نشریه اشراق اندیشه شماره 16
"امام صدر از شخصیت های اسلامی بزرگ ورهبر شیعیان لبنان محسوب می شود ومیان او ولیبی روابط محکمی برقرار است که منشأ آن تجلیل واحترام نسبت به نقشی است که امام صدر در قلمروهای اسلامی وسیاسی در دنیای عرب وجهان اسلام ایفا می کند. وی بارها پیش از این لیبی دیدار کرده است. در روز 18/7/1978 عصام مکی نماینده امام موسی صدر که در آن هنگام در الجزائر بود، با سفارت تماس برقرار کرد وتمایل امام برای سفر به لیبی را اظهار کرد. سفارت ما در بیروت روز 19/7/1978 استقبال ما را از این سفر به ایشان ابلاغ کرد. در دیدار کاردار سفارت لیبی با امام، ایشان ضمن اشاره به اشتغالاتش در آن برهه زمانی پیشنهاد می کند که سفر در نیمه دوم ماه مبارک رمضان صورت گیرد وروز 25/8/1978 را برای سفر تعیین می کنند.
خیلی زود مسئله ربودن امام موسی صدر با واکنش های جدی مردم ودولت لبنان ودولت های عربی واسلامی روبه رو شد واز منابع مختلف با قذافی تماس گرفته شد. اما مقامات لیبی سکوت اختیار کردند. تا این که دولت لیبی تحت فشار افکار عمومی جهان وپس از تحرکات هیئت تحقیق لبنان[1] ودستگاه قضایی ایتالیا ناچار به صدور بیانیه ای رسمی شد که در تاریخ 18 سپتامبر 1978 م انتشار یافت. در این بیانیه آمده است: دولت لیبی به این مسئله اهمیت زیادی می دهد وبا تمام قوا در کنار نیروهای اسلامی ومترقی در پی روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر ونجات جان وی وهمراهانش است. این گفته ها ووعده ها تنها در حد سخن باقی مانده وهرگز جامه عمل نپوشید.